Waarom je niet altijd zegt wat je wilt

Jaren geleden maakte ik zo vaak mee dat ik later dacht: ‘had ik maar dit of dat gezegd….’ en elke keer gebeurde het weer.

Op één of andere manier lukte het mij niet om in het moment te reageren. Alsof ik elke keer overrompeld werd door wat andere mensen tegen me zeiden. Destijds had ik dat niet zo door. 

Toen ik later reflecteerde op die situaties, kwam ik erachter dat ik op die momenten diep geraakt werd. En doordat ik zo diep geraakt werd, maar dat niet wilde laten zien liep ik vast en zei ik niks. Of ik zei iets anders dan dat ik werkelijk wilde zeggen. Inmiddels weet ik dat veel vrouwen tegen dit fenomeen aanlopen. Ze denken vaak achteraf ‘ik had beter….kunnen zeggen’….

Een aantal dagen geleden had ik ook zoiets. Ik vertelde iemand iets over waar ik het eerder die dag al met iemand anders over had gehad. Een soort patroon waar ik in het verleden mee te maken had. Je kent het wel, van die dingen die altijd op één of andere manier terugkomen in je leven. De reactie van die dame was anders als dat ik verwacht had. Vervolgens ging de dame die naast haar zat en met haar samenwerkt haar als het ware helpen. Ik voelde mij op dat moment aangevallen door 2 mensen. Niet dat ze nou iets onwaars zeiden, maar het was meer de manier waarop. Ik had deze dames die dag voor het eerst leren kennen en ik merkte dat het me moeite kostte om te reageren hoe ik het liefst zou willen.

Een paar uur later wist ik natuurlijk dat ik iets anders had willen zeggen dan ik deed, hoewel ik prima had gereageerd, al zeg ik het zelf!. Maar het kon nog beter….In dit geval hield ik me in omdat het mensen waren die ik nog niet goed kende. Ik wilde daarom voorzichtig zijn en was nog aan het aftasten. Daarom zei ik niet datgene dat ik eigenlijk wilde zeggen.

Misschien herken je iets van mijn verhaal, want ik weet dat er heel veel vrouwen zijn die met name in hun werk, maar ook privé hiermee te maken hebben.

Er zijn 7 redenen waarom wij niet altijd zeggen wat wij willen:
1. Je wilt de ander niet kwetsen
2. Je bent niet goed in contact met je eigen gevoel
3. Je wilt een beleefde indruk maken
4. Je wilt een ander niet voor de borst stoten
5. Je bent bang om afgewezen te worden, of om onaardig te worden gevonden
6. Je past je teveel aan
7. Je bent bang om iets verkeerds te zeggen en wat mensen daar dan van zullen denken

Ik vind het belangrijk dat je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn en daarvoor is het nodig dat je goed in verbinding bent met jezelf door vanuit je gevoel te leven.

Daarom organiseren Jolanda, Neeltje, Patricia en ik het toffe Love is Energy Event op zondag 2 september voor jou!

Tijdens deze dag krijg je training, waarbij je gaat leren om in contact te komen met je hart en je gevoel. We gaan je helpen wennen om vanuit je gevoel te leven, in plaats van teveel in je hoofd te zitten. Dit is nodig om volledig in je kracht te zijn en met zelfvertrouwen door het leven te gaan. In alle situaties en bij alle mensen. Het is heerlijk als je je niet meer dagelijks of wekelijks hoeft af te vragen of je beter iets anders had kunnen zeggen.

Het Love is Energy Event vindt plaats in Zoetermeer van 10.00 tot 17.00. Het is een geheel verzorgde dag met lunch, hapjes, drankjes en je krijgt een goodybag mee naar huis met leuke kadootjes. Op deze dag gaan wij meer liefde verspreiden. Doe je mee?

Meer informatie over het Love is Energy Event vind je hier!

Je kunt je hier aanmelden. De vriendinnen actie geldt nog (neem 2 vrouwen mee en je mag zelf GRATIS komen) en de vroeg boekprijs (129 Euro) is nog van kracht. Wacht dus niet langer en reserveer direct je stoel!

O ja, je mag je ticket ook in 2 delen betalen 🙂

Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten op 2 september 2018!

En heb je onze gratis online training al bekeken? Hij staat op Youtube: ‘Training van hoofd naar hart met vrouwelijke energie’

Mocht je nog vragen hebben over het event of wil je iets delen, laat het gerust weten onder deze blog.

Veel liefs,
Sherina Ghafoerkhan
Ecstatic Abundance Coach, Queen of Feminine Expression – Self Love Guide

Geef een reactie