Ik wist dat ik meer in mij had

Ik ben altijd een ambitieuze vrouw geweest.
Daar was ik mij als jonge vrouw echter niet van bewust, hoor. Toen ik op mijn 15e mijn mavo diploma behaalde, wistrsz_woman_with_phone
ik dat dat niet mijn eindstation was en dat ik meer wilde. Ik besloot op dezelfde middelbare school verder te leren op de havo. Op mijn 17e rondde ik de havo ook met een diploma af en had ik even geen zin om er nog een studie van 4 jaar achteraan te doen. Daarom besloot ik om het mbo+ te gaan doen. Speciaal voor havo studenten. Het was een opleiding van 2 jaar die ik met een diploma afsloot op mijn 19e. Daarmee kon ik meteen de arbeidsmarkt op!

Ik ben dus meteen gaan werken.
Mijn eerste baan kreeg ik bij KPN. Daar startte ik via het uitzendbureau als data entry medewerkster. Ik vond dat helemaal niet erg, want ik wilde werkervaring opdoen en ik vond het daar erg gezellig. Ik had hele maffe collega’s met wie ik de grootste lol had. Een paar maanden later kon ik al promotie maken en kwam ik op de afdeling klantenservice terecht waar ik serieuze vragen mocht beantwoorden en problemen van klanten mocht oplossen. Nog geen jaar later wilde ik alweer een nieuwe uitdaging en kwam ik terecht op de inkoop afdeling. Ook daar had ik onwijs veel lol met mijn collega’s. Ik lag geregeld onder de tafel van het lachen en de tranen rolden mij vaak over de wangen van het lachen. Ik ging elke dag met veel plezier naar mijn werk en toch wilde ik weer een nieuwe uitdaging. Want lol alleen, was niet genoeg.

Zo kwam ik terecht bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de functie van secretaresse.
Ik vond het wel stoer om daar te werken, want ik mocht belangrijk werk doen. Ik had toegang tot informatie die heel vertrouwelijk was en sprak met diplomaten, ambassades en de minister. Hoewel er veel spannende dingen gebeurden, merkte ik dat ik niet alleen uitvoerend werk wilde doen, maar ook zelfstandig wilde werken. Ik kwam tot de conclusie dat dat alleen zou kunnen als ik verder zou studeren. Dus besloot ik toch verder te studeren aan het hbo.

Ik koos voor de richting Management & Human Resources, zodat ik personeelswerk kon gaan doen bij bedrijven.
Algauw vond ik een baan op een HR afdeling bij een super leuk bedrijf, waar ik uiteindelijk 6 jaar met plezier heb gewerkt. Ik was wel altijd bezig om een stapje verder te komen, maar dat lukte niet zomaar. Ik was HR medewerkster en ik wilde heel graag HR adviseur worden. Ondanks dat ik daarvoor opgeleid was en de werkervaring had, was dat niet genoeg reden om door te groeien. Dat was niet iets wat mensen mij vertelden, maar ik concludeerde dat omdat ik telkens werd afgewezen als ik solliciteerde naar die functies. Ik wist dat ik iets anders moest doen en daarom leek het mij een goed idee om het gedrag van de HR adviseurs te kopiëren. Ik dacht als ik meer ga doen wat zij doen, dan word ik vanzelf een HR adviseur. Helaas was dat niet waar….

Nadat ik bij andere werkgevers gewerkt had, veel aan persoonlijke ontwikkeling had gedaan en een opleiding tot coach had afgerond, maakte ik een grote innerlijke verandering door. Dat zorgde ervoor dat ik eindelijk die volgende stap kon maken naar HR adviseur en mijn doel kon bereiken.

Ik heb inmiddels geleerd dat het vooral gaat om vaardigheden die je moet ontwikkelen om volgende stappen te kunnen maken in je werk en op andere vlakken in je leven.
Ik heb ontdekt dat de volgende vaardigheden nodig zijn:

 • Jezelf zichtbaar maken
 • Kunnen netwerken
 • Goed kunnen reflecteren (hoe kan ik iets nog beter doen?)
 • Niet bang zijn voor mensen
 • Assertief zijn
 • Je eigen grenzen kennen, bewaken en aangeven
 • Duidelijk en helder communiceren
 • Goed in contact zijn met je gevoel en van daaruit handelen
 • Jezelf zijn/ authenticiteit
 • Durven zeggen wat je vindt, voelt en denkt
 • Doorvragen als je iets niet begrijpt
 • Perfectionisme loslaten
 • Fouten durven maken
 • Zelfvertrouwen
 • Met angsten omgaan zodat je dingen doet die eng lijken, maar die je wel wilt
 • Je bewust zijn van belemmerende overtuigingen en gedachten en daar doorheen breken
 • Samenwerken
 • Goed omgaan met je emoties

Als jonge, ambitieuze vrouw was ik niet in staat om in mijn eentje naar het volgende niveau te komen.
Toen ik overspannen raakte op mijn 30ste, kreeg ik vanuit mijn werkgever gelukkig een coach die mij begeleidde. Ik heb in die periode veel over mezelf geleerd. Ik was gewend om alles alleen te doen en dacht dat dat de enige manier was. Ik had namelijk vroeg in mijn leven het idee opgevat dat ik alles zelf moest kunnen. Dat heeft ertoe bijgedragen dat ik heel zelfstandig en onafhankelijk ben geworden. Een valkuil van alles alleen willen doen is dat je op een gegeven moment je plafond bereikt en daar niet alleen doorheen kunt breken. Daar heb je dan iemand voor nodig met een andere mindset. Iemand die geen last meer heeft van die beperkingen zodat je daarbij geholpen kan worden. Je kunt in je eentje maar zover komen. Het is zonde om dan ergens te blijven steken, wetende dat je meer in je hebt.

Als je het gevoel hebt dat je vastzit, dan is het moment gekomen dat je om hulp moet vragen.
Want te lang vastzitten in je huidige situatie zorgt voor disbalans. Je wordt er moe van en je hebt geen vervullend leven. Ik heb vroeger zo vaak gebaald, omdat ik zo toe was aan een nieuwe uitdaging en het maar niet lukte om die aan te gaan. Ik kwam tot een bepaald punt en bereikte toen mijn plafond. Zonder de coaching en mijn opleiding tot coach had ik die volgende stap echt niet kunnen maken.

Wat ik hierboven beschrijf is mijn proces.
Ik kan mij voorstellen dat jij op het vlak van je werk of op andere vlakken in je leven het gevoel hebt vast te zitten. Alsof je je plafond hebt bereikt. Bijvoorbeeld in je relatie of juist omdat je geen partner hebt. Dat heeft allemaal dezelfde oorzaak. Als het je in je eentje niet lukt om te bereiken wat je wilt, dan zitten er blokkades waar je doorheen MOET breken. En daar heb je mij voor nodig. Anders blijf je steken waar je nu bent. Je blijft in kringetjes ronddraaien om er over een paar jaar achter te komen, dat er niets is veranderd.

Je leeft NU en morgen is niet beloofd.

Wil je weer een jaar voorbij laten gaan, zonder je verlangens te hebben verwezenlijkt? Dat zou super zonde zijn. Daarom vraag ik je om direct contact met mij op te nemen.

Er zijn 2 manieren waarop je met mij kan werken:

Vip coaching  – 4 sessies van 1 uur of Vip coaching – 1 dagdeel van 4 uur.

VIP coaching, 1-op-1, vindt plaats in mijn praktijk in Den Haag.

De prijs bedraagt 500 euro. En je mag desgewenst in 2 maandelijkse termijnen betalen.

Engelen sessie – 75 minuten via Skype, 1- op-1.

De prijs bedraagt 150 euro.

Neem contact met mij op door mij een mail te sturen: sherina@ecstaticabundance.com.
Je krijgt binnen 24 uur een reactie van mij terug.

Wil je eerst kennis met mij maken of twijfel je ergens over?
Stuur me dan ook een mail dan plannen we een vrijblijvende Skype afspraak in van 30 minuten. Tijdens de kennismaking maak ik je situatie helder, je krijgt een tip én je kunt al je vragen stellen.

Graag tot gauw!

Sherina Ghafoerkhan

Queen of Feminine Expression – Juicy Manifestation Mentor – Self Love Guide

Geef een reactie